Sidlista

fredag 10 juni 2011

Gör ett minialbum med Tim Holtz Ring Binders

Idag visar jag hur du enkelt gör ett minialbum med Tim Holtz nya Ring Binders.

Du behöver:

{1} Börja med att skära ut en bit av kartongen i storleken 30x15 cm. Skåra sen med falsbenet vid 13 respektive 17 cm och vik. Du har nu en stomme till albumet som kommer mäta 13x15 cm, med en rygg om 4x15 cm.

{2} Om du vill, måla kanterna med akrylfärg eller färga in med t ex fluid chalk eller distresser. Jag målade lite extra över ryggen och inåt sidorna, då jag tyckte det gav mer stabilitet med lite färg på kartongen.

{3} Märk ut vart bokbindaren ska sitta, genom att placera den på insidan av ryggen och markera i hålen. Jag använde ögonmåttet, men du kan givetvis mäta så att det blir lika långt från alla håll. Gör hål med t ex en syl.

{4} Skär ut mönstrat papper (här Sassafras Sunshine Broadcast) i samma storlek som stommen och skåra vid samma ställen. Fäst på insidan av stommen med t ex dubbelhäftande tejp. Nu har du en fin insida till ditt album. Tryck sylen genom hålen du gjort, så att det även blir hål i mönsterpappret.

{5} Sätt de medföljande bradsen i hålen. Fäst på baksidan genom att vika ut bradsens ben.

{6} Nu är det dags att göra utsidan, och du gör på samma sätt som insidan - skär ut en lika stor bit mönstrat papper som stommen, skåra vid samma ställen och fäst på utsidan.

{7} Gör albumets sidor genom att skära till bitar av cardstock a' 12x14 cm, och tejpa ihop två och två. Mät ut vart hålen ska vara, t ex genom att mäta uppifrån stommens kanter ner till ringarna där sidorna ska sitta. Gör hål i sidorna med t ex Crop-A-Dile.

{8} Fäst mönstrat papper på dina sidor, och glöm inte att använda håltagaren genom hålen när du fäst papper på en av sidorna, annars vet du inte längre vart ursprungshålen är. Avsluta med att fästa Tim Holtz Reinforcers runt hålen - de är små runda stickers som är både hålförstärkning och dekoration i ett.


Nu är grunden till ditt minialbum klart, och du kan sätta in sidorna i ryggen!

Nu återstår bara det roliga - att klura ut vad du ska fylla dina sidor med. Speciella händelser såsom bröllop, student och dop passar fint som minialbum, eller varför inte ett temaalbum med barnets första år eller ett resealbum över en minnesvärd semester. Det är bara fantasin som sätter gränserna!


Här finns en PDF-fil för dig som smidigt vill skriva ut beskrivningen. Fler beskrivningar hittar du här.

0 kommentarer: